Міський палац культури

Міський палац культури — палац культури у Кременчуці, є головним культурним і мистецьким осередком міста, в якому працюють численні культурно-мистецькі та творчі колективи.

Корисна площа будівлі становить 7500 м, об’єм будівлі — 63000 м³. У палаці містяться дві глядацьких зали: велика на 1200 місць і мала на 335. Приміщення оздоблені карельським мармуром, туфом, фельзитом, цінними породами дерева. З зовні споруда оздоблена вітражем і панно.

Палац почали будувати в 1966 році, здано будівлю було в 1972 році. Будівля коштувала місту 5 млн рублів. Тодішній начальник управління управління «Житлобуд» Володимир Матійченко через брак спеціалістів у місті найняв бригаду з Вірменії, яка привезла до Кременчука необхідні для будівництва матеріали: фельзит, мармур, цінну деревину. По завершенню робіт до міста прибув міністр будівництва, він був дуже невдоволений тим, що йому невідомо, де місто взяло таку суму грошей для побудови такої розкішної будівлі. Матійченка звільнили з посади та направили до села в районне будуправління.

Поделиться в соц. сетях

Share to Google Buzz
Share to Google Plus
Share to LiveJournal
Share to MyWorld
Share to Odnoklassniki

About Larisa

Учитель математики Кременчуцького ліцею інформаційних технологій №30 імені Н.М. Шевченко